Sunday, February 15, 2009

Ibu Kembar 8 + 6 Anak

video

Nadya Suleman, 33 di Whittier, California US sebelum ini menjadi tatapan yang mengisi dada akhbar di seluruh dunia setelah berjaya melahirkan kembar lapan. Namun, semua itu menjadi hangat bila mana orang ramai mengetahui tentang kehadiran enam lagi anaknya yang terdahulu & bagaimana beliau akan menjaga kesemua 14 anaknya. (kira glamer tahap artis juga la die nih..)

Nadya mendedahkan kesemua 14 anaknya datang daripada ayah yang sama, iaitu David Solomon, sebagai penderma sperma. Solomon tidak pernah ditemui mahupun berhubung dengan Nadya sejak kelahiran kembar lapan itu.

Nadya sememangnya sejak kecil lagi bercita-cita mengidamkan keluarga yang besar.(hmm...) Dengan lahirnya loteri kembar lapan ini dalam keluarga sedia adanya, Nadya bertegas "Saya sudah puas melahirkan anak. Keluarga saya sudah sempurna dan saya tidak mahu apa-apa lagi perubahan."

Gambar Nadya 8 hari sebelum melahirkan loteri kembar 8 nye (oh ye gambar ini mengingatkan saye pada siri kartun MTV’s The Head)

video

Tapi bukan semua orang menyokongnya memiliki sehingga 14 orang anak melalui semaian in-vitro. Nadya sudah menerima 500 ugutan bunuh melalui surat, e-mel dan poster. Malah ada juga yang menjerit-jerit di depan rumah Nadya dengan mengatakan ibu dan anak-anaknya itu patut mati.

Dia juga melancarkan laman web sendiri bagi meminta derma daripada orang ramai The Nadya Suleman Family. Boleh pulak gitu. Nadia kini tinggal & dibantu oleh ibunya Angela, & pembantu rumah, Aracelli. (Think of it, ada orang sanggup buang anak, sedangkan ada orang mahu anak.. entah apa nak jadi da..)

So ,apa pandangan ANDA tentang Nadya & anak-anaknya.

14 comments:

ebeez82 said...

bukan penah kuar dalam astro tok lalink?? haha...nang huawei!! matai jaga 14 anak huhu...diripun sik terjaga haha....HUAWEI!!

InBliss said...

ya la..I think ompuan ya sot la..
klk mmg anak2nya knk ambik oleh pihak bdn kebajikan.. timbul agik hal lain..

oh ye..anda mmg huawei!

ebeez82 said...

sapa HUawEI?? bukan anda ka hehe...nang sot ompuan ya..cam kitak juak heheh ...

tak dapat ompuan ya jaga rami gilak anak..memang sik mampu ya..gilak eh huhu..

HUAWEI!! hehe

InBliss said...

ya la x tauk gne nya ya..
in a way pun mcm pengempang n
kejam juak.. just 2 fulfill her dream/desire..
ntah apa la..


anda Ebeez memang HUAWEI...

hahahaha..

ebeez82 said...

sempat juak haha...HUAWEI!!!...kali dapat sponsorship pampers n formula milk dari company...cam nok ditangga kmk dalam astro @ health channel time agik free dolok haha...time ya kembar 6 kali lupak dah..anak dolok 2 org..

tapi mun anak2 dah besar..alu sunyi sepi rumah sidaknya.. :)

HUAWEI!!! Inbliss the Huawei the potatowei.. ahakz!!

InBliss said...

hehehehe.. sempat...
yalah.. nya mok anak ramei..
lak dh besar smua ilang..
x tauk pa d pikir nya..
ingt anak patung kali..
betul2 ebeez the huawei nyengey porengey.. ahak..

ebeez82 said...

huh!!! tikam sungei kelak..HuawEI!!...kedeveley hahaha.. :P

InBliss said...

aik..jgn mare ye.. hik hik!

ebeez82 said...

menar2 tikam sungei haha..selamat berkursus :)

InBliss said...

menar2 awak HUAWEI le nih.. ahak... TQ..

ebeez82 said...

Kenak makan ular besar ya tek bok tau heheh....bila gik turn kmk kursus haha..dapat gi KL haha :)

da geng kmk join sekali kursus ngan kitak org kelak haha..tinggal mek jak di opis..SEDIHNYA HUHUH...

HUAWEI!!...

InBliss said...

kesian diat huawei..
bertambah kdk huawei le nye..

bait2 knk mkng ular bosa lak..

ebeez82 said...

ular ya mamam org kedak kitak bah..haha...Huawei The Potatowei hehe :)...mek cute gilak sik mok nya maman ahakz hehe

huhu...jaga ofis jak huhu!! HUAWEI!!

InBliss said...

kdk huawei ya la mok d mkn nya..yg cute, gilak kdk huawei...

kalu huawei, huawei juak...

ahakz...