Sunday, December 21, 2008

I Luv U Bebeh..!

1 comments
Layan jer ler...

Pizza Delivery


Dia Datang


Nak Nyanyi


Finish Lined


Nak Berak
video

Nak Lulus
video

Jadi Gaban
video

Jadi Micheal Jackson
video

Friday, December 19, 2008

Lewat Sebulan

0 comments
Sepasang Pengantin yang baru berkahwin 4 bulan.

Pada suatu malam si isteri memeluk leher suami dengan nada manja seraya berkata," ayang, period i dah lewat sebulan, tapi i tak boleh nak pastikan lagi sebab kita kena gi check kat doktor." Si suami yang teramat gembira tu pun berpakat dengan isterinya untuk tidak memberitahu sesiapa pun tentang perkhabaran gembira ini sehingga ianya benar2 pasti.

Pada suatu hari, pasangan ini di datangi oleh pegawai dari TNB kerana terdapat tunggakkan dalam pembayaran bill elektrik rumah mereka. Pegawai TNB tu pun berkata " Ini rumah En. Mahpus ker?" "iya, saya ni isterinya. ada apa encik.."

Pegawai TNB tu pun berkata, " Puan, ni dah sebulan lewat, saya dah tak boleh tunggu ni, nanti boss saya marah.." Dengan nada terkejut, si isteri itu pun membalas balik cakap pegawai TNB tu." APA??? Macam mana pulak encik tahu yg saya ni sebulan lewat???"Pegawai TNB tu pun dengan selamba menjawab " ala puan, ni kan zaman IT, semua tu ada dalam komputer dan kita boleh check Online"

Kata-kata pegawai TNB tu membuatkan si isteri tu lagi terkejut. "APAAA???? Saya lewat sebulan pun awak semua boleh tahuuu??? " Pegawai TNB tu pun mententeramkan keadaan" Relek puan, puan ni baru lewat sebulan, ada yg lagi teruk, lewat 5-6 bulan".

Si isteri yg terperanjat beruk (hampir-hampir pengsan..ceh..berlakon le tu..) dengan kenyataan pegawai tu pun berkata, "nanti saya bincang dengan suami saya"..lalu pegawai TNB tu pun beredar dari situ..

Keesokkan harinya, selepas si Mahphus ini di beritahu oleh isterinya, dia pun naik berang dan terus ambik cuti dan pergi ke kedai TNB yg berdekatan.. Dengan tanpa menghiraukan pegawai-pegawai TNB yg ramai di situ, dia pun memekik seraya berkata "Apa korang ni, isteri saya sebulan lewat pun nak heboh2 ke dalam internet. awak ni semua yg berkeluarga tak pernah lewat sebulan kerrrr????!! bisness apa korang buat niii?? nak kena saman kerr???

Lalu pegawai yg datang ke rumah si Mahphus ni berdiri dan mententeramkan keadaan. "sabar encik, sabar encik.. apa susah, kalau cik nak 'settle'kan perkara ni, bayar je le..." kata-kata pegawai TNB tu membuatkan si Mahphus naik berang.

"APAAA?? nak bayar korang? boleh belahhhh lahh...."

Lalu pegawai TNB tu pun cakap " kalau macam tu, kita terpaksa potong encik punya....... ...."

Si Mahpus mencelah " Apa??? potong??? abih tu isteri saya di rumah nak pakai apaaaaaa???

Pegawai TNB tu pun cakap " nampak gayanye.. ISTERI ENCIK KENA PAKAI LILIN AJERRR LAAAAAAAA"

???????????? ???????.. ......... ......... .

(PENGAJARAN- LU PIKIR SENDIRI..!)

Thursday, December 18, 2008

Are You Clever?

1 comments
Read out loud the triangle below..

More than likely you said, "A bird in the bush," and........ if this IS what YOU said, then you failed to see that the word THE is repeated twice! Sorry, look again.




Next, let's play with some words. What do you see? In black you can read the word GOOD, in white the word EVIL (inside each black letter is a white letter). It's all very physiological too, because it visualize the concept that good can't exist without evil (or the absence of good is evil ).


Now, what do you see? You may not see it at first, but the white spaces read the word optical, the blue landscape reads the word illusion. Look again! Can you see why this painting is called an optical illusion?


What do you see here?

This one is quite tricky! The word TEACH reflects as LEARN.


Last one. What do you see?

You probably read the word ME in brown, but....... when you look through ME you will see YOU! Do you need to look again?



ALZHEIMERS' EYE TEST

Count every " F " in the following text:

FINISHED FILES ARE THE RE
SULT OF YEARS OF SCIENTI

FIC STUDY COMBINED WITH

THE EXPERIENCE OF YEARS...


(SEE BELOW)


HOW MANY ?




WRONG, THERE ARE 6 -- NO JOKE!
READ IT AGAIN !
Really, go Back and Try to find the 6 F's before you scroll down.
Incredible or what? Go back and look again!!
The brain cannot process "OF".
Three is normal, four is quite rare. Anyone who counts all 6 " F 's" on the first go is a genius.

Wednesday, December 17, 2008

Are You Stressed?

3 comments
Test Your Stress Level

Anda sibuk di pejabat? Sibuk memanjang? Stress?

Gambar berikut adalah bagi menguji tahap seseorang itu mampu mengawal stressnya. Semakin perlahan gambar tersebut bergerak, semakin baik keupayaan anda mengawal stress. Look at them carefully for a while and find out about your "stress level."

None of these images are animated - they are perfectly still !

*One teacher said, "I felt like they were all moving...but slowly.
Kind of like, they were breathing."

*Alleged criminals that were tested see them spinning around madly; however, senior citizens and kids see them standing still.

(Yang ni pula bukan untuk TEST Stress )

Tuesday, December 16, 2008

Soalan Licik, Jawapan Cerdik

5 comments

Seorang guru, Cikgu Murni (Umur: 22) menghadapi masalah dengan salah seorang muridnya (Abu). Lalu guru ini bertanya kepada murid tersebut : "Apa sebenarnya masalah awak, Abu?"

Lalu Abu menjawab, "Saya terlalu cerdik untuk berada di darjah 4, kakak saya menduduki UPSR dan saya lebih cerdik dari dia, maka saya seharusnya berada di tempat yang sama juga!".

Cikgu Murni dah tak tertahan. Dia bawa Abu ke pejabat pengetua. Sementara Abu menunggu di ruang tamu, Cikgu Murni terangkan keadaan tersebut kepada pengetua. Pengetua mengatakan yang dia akan berikan ujian kepada Abu dan jika Abu gagal menjawab, maka Abu harus kekal di darjah 3 dan berkelakuan baik. Abu dibawa masuk ke pejabat Pengetua dan Cikgu Murni terangkan pada Abu dan Abu bersetuju untuk ambil ujian yang akan diberikan.


Pengetua: Apa 3 x 3?
Abu: 9
Pengetua: Apa 6 x 6?
Abu: 36

Pengetua terus bertanyakan soalan2 berdasarkan tahap pencapaian murid2 UPSR dan si Abu mampu menjawab tiap soalan yang diberikan. Lalu pengetua memandang Cikgu Murni dan berkata, "Saya rasa murid ini sepatutnya berada di darjah 6", Lalu Cikgu Murni berkata pada pengetua, "Saya ada soalan saya sendiri, boleh tak saya ajukan pada Abu?". Pengetua dan Abu bersetuju.

Cikgu Murni: Apa yang lembu ada 4 di badan, tapi saya cuma ada dua?
Abu: (berfikir) Kaki

Cikgu Murni: Apa yang ada di dalam seluar kamu tapi tidak pada seluar saya?
Abu: Saku

Cikgu Murni: Apa yang bermula dengan huruf "K" akhir dengan "A", ianya berbulu, berbentuk oval, nyaman dan mengandungi lapisan nipis keputihan?
Abu: Kelapa

Cikgu Murni: Apakah yang masuk keras dan berwarna "pink", bila keluar lembik dan melekit?

Mata Pengetua terbuka luas dan sebelum sempat dia menahan, siAbu terus menjawab.

Abu: Gula-gula getah (Bubblegum)


Cikgu Murni: Apa yang mereka lakukan, lelaki secara berdiri, wanita secara duduk dan anjing secara tiga kaki?

Mata Pengetua sekali lagi terbuka sangat2 luas dan sebelum dia sempat hendak menahan si Abu terus menjawab.

Abu: Bersalaman

Cikgu Murni: Baik, sekarang saya akan ajukan soalan berbentuk siapakah saya, okay?
Abu: Baik Cikgu

Cikgu Murni: Awak memasukkan batang kedalam saya. Awak ikat saya untuk saya berdiri. Saya kebasahan sebelum awak.

Pengetua kelihatan resah dengan soalan yang diajukan oleh Cikgu Murni.

Abu: Khemah


Cikgu Murni: Jari memasuki saya. Awak menggesel-gesel saya bila awak teringatkan saya. Lelaki idaman akan mendapat saya dahulu.

Pengetua semakin resah dan tidak selesa. Lantas terus meneguk segelas Nescafe 3in1.

Abu: Cincin perkahwinan

Cikgu Murni: Saya ada bermacam-macam saiz. Bila saya sakit saya akan meleleh. Bila saya keluar, banyak tisu yang akan digunakan. Bila awak hembuskan saya, akan berasa lega.

Sekali lagi pengetua rasa amat resah dengan soalan yang di ajukan oleh Cikgu Murni dan ingin membantah, tapi si Abu mendahuluinya.

Abu: Hidung

Cikgu Murni: Saya batang yang keras. Hujungnya tajam. Saya akan datang dan masuk dengan lajunya.
Abu: Anak panah


Cikgu Murni: Sekarang saya akan ajukan soalan dalam Bahasa Inggeris, okay?
Abu: Okay

Cikgu Murni: What word starts with a 'F' and end in 'K' that means lot of heat and excitement?
Abu: Firetruck

Cikgu Murni: What word starts with a 'F' and ends in 'K' & if you dont get it you have to use your hand.
Abu: Fork

Cikgu Murni: What is it that all men have one of. It's longer on some men than on others, the pope does not use his, and a man gives it to his wife after they are married?
Abu: Surname

Cikgu Murni: What part of the man has no bones but has muscles, lots of veins and loves pumping?
Abu: Heart

Pengetua menghembuskan nafas kelegaan bila mendengar jawapan yang diberikan oleh si Abu, lantas berkata "Baik hantar murid ini ke Universiti Malaya; jawapan yang saya fikirkan semuanya salah".


P/s: Jika jawapan anda semua SALAH, anda adalah sama spesies dengan pengetua yang mempunyai pemikiran kuning.....hehehe

Sunday, December 14, 2008

Pakaian ROCK Anjing

6 comments

Kenape tak percaya..? Macam-macam ada, pakaian ROCK khas buat haiwan peliharaan- especially for dogs. Sila layari Garmutt.com untuk maklumat lanjut. Anjing pun tau ROCK juga beb. Buat dog's lover & owner berikut sampel baju ROCk yang ada.

Saturday, December 13, 2008

The 7 Forbidden Words

0 comments
Tahu tak ANDA? 7 Perkataan terlarang tersebut -shit, piss, fuck, cunt, cocksucker, motherfucker & tits. Di USA, anda akan disaman dengan bayaran yang tinggi jika menyebut salah satu perkataan tersebut di siaran radio mahupun TV di sana. Why? Perkataan tersebut dilarang kerana ia dianggap bahasa kesat, kurang sopan mahupun lucah. Di Malaysia pun apa kurangnya.. dari wakil rakyat di Parlimen hingga ke rakyat jelata semakin menjadi ikutan. Sememangnya bangsa Malaysia terkenal dengan 'budi bahasa' 'nya. Cakap boleh sebarang cakap, salah cakap buruk padahnya.. Ehwah-ewah..nak kena saman ke...

Wednesday, December 10, 2008

Anda FAHAM?

4 comments
"JAPLISH"... JAPANESE ENGLISH
Entah la apa yang dicakap oleh org di Jepun nih.. Coba kita renung-renungkan..Ceh..

Pilihanraya kat sana...memang panas..
Ni pun dia orang ada kat sana..Nak merokok?
Ntah apa ntah..
Hari pun die orang boleh buat contructions.. Hati-hati...I Love Porn 2...What a crap!Hari-hari mahal..
Are u horny?Free grass wine? WTF..ni apa kena ni..Jangan lompat le..Untuk sesiapa yang nak berdoa..Looking for HAPPINESS..anyone?Ada ka patut..bangang ape..Sapa la nak kerja kat sini?
For more visit Engrish.com